Ladislav Oros a Jan Port se vrátili z Mistrovství Evropy

Guadalajara (Španělsko) – Ladislav Oros a Jan Port se vrátili ze seniorského Mistrovství Evropy s pozitivním hodnocením. Evropského šampionátu se účastnilo dvanáct set třicet pět hráčů a hráček celé Evropy. Hrálo se v kategorii od pětatřiceti let až po kategorii sedmdesát pět let plus, ve které se představilo osmnáct mužů. Hráči Super Stars Most hráli v nejobsazenější kategorii čtyřicet pět let plus, ve které se utkalo pětaosmdesát mužů. Jan Port sehrál ve druhém kole třísetový souboj s Naumanem Majidem (Norsko), ale po setech 15:21, 21:19 a 17:21 se musel se šampionátem rozloučit. Ladislav Oros porazil v prvním kole domácího Gustava Lopeze (Španělsko) 20:22, 21:16 a 21:10, poté si ve třech setech poradil i se Švédem Staffanem Thorsenem 13:21, 21:19 a 21:16. Ladislav Oros se tak probojoval mezi dvaatřicet nejlepších evropských hráčů, v dalším kole sice podlehl nasazenému Stevenu Verbruggenovi (Belgie) 19:21, 14:21, ale ze Španělska odjíždí s dobrým pocitem a dvěma vyhranými koly. Ve čtyřhře dvojice Jan Port, Ladislav Oros zvítězila nad dvojicí Kurian George (Anglie) Houshang Jabbarzadeh (Švédsko) 21:6, 21:13. Nasazený německý pár v dalším kole byl velkou výzvou, oba hráči Super Stars Most bojovali statečně, nakonec se ale po setech dvakrát 17:21 z postupu do třetího kola radovali Stefan Burmeister a André Wiechmann.

2018 European Senior Championships dvouhra body čtyřhra body mix body
Ladislav Oros 17.-32. —- 17.-32. —- —– —-
Jan Port 33.-64. —- 17.-32. —- —– —-

kompletní výsledky

Poslední malá vzpomínka na Mistrovství Evropy. Tento okamžik, který zachytil oficiální fotograf si pamatuji zcela přesně: levou rukou si hodlám plácnout se Švédem Edwardsonem (v zákrytu) – mistrem světa a člověkem s geniální rukou. Vím to, protože mě porazil ve 3. kole v Portugalsku v září v roce 2014. Za ním jde vysoký, již poražený Rakušan. Oba jdou z kurtu. Střídáme je právě my. Jdeme na kurt číslo 6, kde foukalo a já z toho měl šílené nervy. (Jan Port)

Čtyřhra – Němci byli velmi dobří. Vedli 10:0, pak jsme se ale hecli, zkalibrivali křivky a začali jsme hrát nase životní utkání. Dotáhli jsme to po heroickem výkonu až na 16:18 a sahali jsme po senzaci. Pak však Laba pustil vzadu dobrej a já zkazil jednoduchý drop do sítě. 17:21. Druhy set, osvěženi dosud nepoznanym sebevědomím jsme na ně vlítli a téměř cely set jsme vedli a tahali ta delší konec provazu. Souper velmi znervoznel a najednou jsme začali přemýšlet o prebookovani letenky. Koncovku 2. Setu jsme prohráli, ale odešli jsme se vztyčenou hlavou. Jsme s výkonem  spokojeni. Trénink jsme dokázali prodat. Škoda trochu těch singlů. To ještě vyladime. Čeká nás ještě 10 let zlepšování. (Jan Port)