Nejlepší hráčkou sezóny 2018 vyhlášena Markéta Kohoutová

Most – Badmintonový klub Super Stars Most vyhlásil nejúspěšnější hráče za sezónu 2018. Hlavním hostem dvacátého galavečera byl reprezentant a národní jednička Milan Ludík. Spolu s ním přišli mladé sportovce podpořit také Bc. Milada Kmínková, ředitelka skupiny patnácti mateřských škol v Mostě a Ing. Vilém Kunz, Ph.D. z katedry marketingové komunikace VŠFS a autor odborných publikací. Slavnostního předávání cen se v ZUŠ F. L. Gassmanna zúčastnilo devadesát diváků. Vyhlašování mnoha kategorií prolínal také pohled do úspěšné dvacetileté historie klubu. Dvacáté výročí oslavili v průběhu sezóny 2018 členové klubu za přítomnosti Ing. Markéty Staré, náměstkyně primátora města Mostu přímo ve sportovní hale.

Oslava 20. let od založení klubu

Mgr. Jan Paparega

(primátor města Mostu)

Vážený pane Kroci,
velice děkujeme za parádní reprezentaci města. Sleduji vaše úspěchy a klobouk dolů.

Další oslavy tohoto významného jubilea se ale nekonaly, klub dal přednost účasti hráčů na ISF Mistrovství světa školních týmů v Indii a prostředky z oslav dvacátého výročí raději poskytl mladým hráčům. A vyplatilo se, tým Badmintonové Akademie Lukáše Kroce pod hlavičkou Podkrušnohorského Gymnázia Most se umístil na skvělém 6. místě. Společně s účastí hráčů na světových hrách v Paříži to byla největší investice klubu v sezóně 2018.

Na začátku si účastníci galavečera připomněli úplné začátky, když v záři roku 1998 měl nově založený klub čtyři členy. Postupně se rozrostl na dnešních bez mála tři sta členů. V roce 2000 se ale již první hráči dokázali probojovat na MČR a přivézt z krajského turnaje vítězství ze všech pěti disciplín. Jak šel čas, mají za sebou badmintonisté Super Stars Most mistrovské tituly, ale i vítězství při soutěžích Junior International Series. Díky projektu Badmintonové Akademie Lukáše Kroce se podařilo propojit badminton se vzdělávacím systémem od mateřské až po vysokou školu.

Potom již začali své ceny přebírat nejmladší badmintonisté ze spolupracujících školských zařízení.

Nechyběly ani ceny za nejlepší postavení na celostátním žebříčku ve všech kategoriích, kterou hráčům předal reprezentant Milan Ludík. Po předání cen odpověděl na několik otázek souvisejících s jeho kariérou a dalšími plány.

Velmi zajímavou cenou je trofej za největší progres v uplynulé sezóně. Tu si hráči převzali z rukou Ing. Viléma Kunze, Ph.D.

Kluboví minibadmintonisté si potom přišli převzít ceny z rukou trenérky Veroniky Brožkovcové. Ta předala cenu i kategorii Super Stars Junior.

Badmintonový klub Super Stars Most nezapomněl ani na nejstarší hráče, tedy kategorii veteránů. Cenu za účast při ME veteránů ve Španělsku si z rukou Martiny Krocové převzali Ladislav Oros a Jan Port st.

Cena za největší počet vítězství v sezóně 2018 patřila Markétě Kohoutové, která o jedno vítězství vylepšila svůj loňský rekord na dvanáct prvenství.

Speciální cenu za sezónu 2018 z rukou trenéra Lukáše Kroce převzal Tomáš Abraham. Jeho aktivitou, komunikací a pozitivním přístupem by se měli inspirovat mnozí další hráči, kteří chtějí nejen dosáhnout výsledků, ale chtějí si svoji sportovní kariéru patřičně užít.

Pak už byl na plánu samotný závěr, hlavní cena, tedy dvacítka nejlepších hráčů klubu za sezónu 2018. Z rukou Milana Ludíka přebírali hráči pamětní medaile, poukázky do sportovního centra Tornádo, ceny od Badmintonové Akademie Lukáše Kroce a internetového obchodu vsenabadminton.cz. Předávání rozdělilo hudební vystoupení mladého nadějného kytaristy Jakuba Koudely.

Celkovou vítězkou se tedy stala Markéta Kohoutová, která v sezóně 2018 startovala na ME kategorie U15 v Rusku, vybojovala svůj třetí titul mistryně ČR, vyhrála všechny tři disciplíny při Grand Prix A a vybojovala stříbro se svým družstvem při Světových hrách v Paříži. Nejlepším mužem byl vyhlášen Bedřich Valenta vítěz Grand Prix A a B dospělých.

Po skončení slavnostního ceremoniálu se uskutečnila společná večeře v restauraci Archa, které se zúčastnil i reprezentant Milan Ludík.

Milan Ludík (reprezentant a národní jednička)

Bolo mi veľkou poctou sa zúčastniť slávnostného galavečera klubu Super Stars Most. Celý večer sprevádzal zaujmavý program dohromady s vyhlášením najlepších výsledkov v roku 2018. Mám radosť, že som mohol odovzdať ceny a zablahoželať mnohým nádejným hráčom. Verím, že i sezóna 2019 bude rovnako úspešná.

Partneři XX. Galavečera k ukončení sezóny 2018: