Sledujeme vývoj situace okolo šíření koronaviru

Most – Vedení badmintonového klubu Super Stars Most sleduje vývoj situace okolo šíření koronaviru již od prosince loňského roku, protože jednou z hlavní událostí roku 2020 měla být účast na akci v Číně. Postupně tak prostřednictvím newsletteru Super Stars Info 2020 informujeme své členy a jejich zákonné zástupce o aktivitách klubu, ale také o vývoji situace a preventivních opatřeních v rámci rubriky „chováme se zodpovědně“. Informace nezískáváme pouze z médií, která často kvůli sledovanosti vytváří spíše paniku. Informace získáváme od světové zdravotnické organizace, ale hlavně od MZČR či SZÚ a krajské hygienické stanice, kde jsme v přímém kontaktu s epidemiologem. Klub do odvolání neorganizuje žádné společné výjezdy do zahraničí. Zároveň doporučil i jednotlivcům, aby se mezinárodních soutěží neúčastnili a to ani na území ČR. Pokud i tak hráč trvá na účasti, musí se podrobit čtrnáctidenní pauze od společného tréninkového procesu. Protože děláme badminton pro všechny a nejen výkonností hráče, máme v týmu děti se sníženou imunitou a nechceme je nezodpovědným chováním ohrozit. Klub také nevyžaduje až do odvolání žádné sankce za neúčast v nominačních soutěžích z důvodu obav. Bohužel ale Český badmintonový svaz krom všeobecného prohlášení neinformoval až do dnešního večera o žádném postupu z jeho strany. Dokonce mezinárodní turnaj dospělých v Karviné, kde mělo startovat 215 hráčů z celého světa, zrušilo až vládní nařízení dva dny před konáním, což není úplně zodpovědné vůči hráčům, kteří již musejí být na cestě, či dokonce v ČR. Nyní otázka visí i nad dalšími soutěžemi a mezinárodním turnajem U17. Badmintonový klub Super Stars Most ale intenzivně řeší veškeré akce s předstihem. Tréninky prozatím budou probíhat bez omezení s doporučeními, která vydáváme průběžně. Zodpovědně se k celé situaci staví i sportovní hala SportCenter Most, s.r.o., která průběžně dezinfikuje všechny hladké povrchy, kde viry přežívají nejdéle. Z důvodu uzavření ZUŠ F. L. Gassmanna Most bude plánovaný galavečer přesunut do sportovní haly SportCenter Most, s.r.o. a bude probíhat pouze jako předávání cen. Děkujeme všem, kteří respektují opatření, nevytváří paniku a chovají ze zodpovědně.

Jak se jako člen klubu dozvím důležité informace?

Všichni hráči, u mladších osmnácti let jejich zákonní zástupci, kteří odevzdali podpisový formulář z brožury „Povinnosti hráče pro sezónu 2020“ a uvedli e-mailové kontakty se souhlasem GDPR, pravidelně získávají informace prostřednictvím Super Stars Info 2020 na uvedené e-mailové adresy.

stránky Ministerstva zdravotnictví ČR stránky Státního zdravotního ústavu prohlášení Českého badmintonového svazu ze dne 10. 3. 2020