Veronika Dobiášová vyhlášena nejlepší hráčkou sezóny 2019

Most – Jedenadvacáté vyhlašování nejlepších hráčů badmintonového klubu Super Stars Most se na poslední chvíli muselo z preventivních důvodů kvůli šíření koronaviru v ČR přesunout ze sálu ZUŠ F. L. Gassmanna do sportovní haly SportCenter Most. Improvizovaný prostor se musel obejít bez kapely i hosta, kterým měla být vicemiss ČR a Look Bella World 2019 Tereza Bohuslavová. Nakonec se ukázalo, že to byla poslední příležitost pro uspořádání akce před vyhlášením výjimečného stavu, který nastal hned den poté. XXI. Galavečer k vyhodnocení sezóny 2019 se tak proměnil na symbolické předávání cen, kterému přihlížela asi čtyřicítka diváků.

V začátku programu byly tradičně připomenuty nejdůležitější momenty sezóny 2019. Klub pro své hráče uspořádal mnoho soutěží Grand Prix, soustředění, turnaj o originální trofeje 3 vs. 3, Hobby Challenge Cup, turnaje rodinných týmů, kvalifikace na amatérské MČR, Club Master či Vánoční turnaj tříčlenných družstev. Hráči a trenéři se zapojili do projektu BE Active, pomáhali při  sportovních hrách seniorů, zapojili se do registru dárců kostní dřeně a finančně podpořili rodinu po požáru. I bez podpory severočeské oblasti vzniklo při Badmintonové Akademii Lukáše Kroce tréninkové centrum mládeže pro Ústecký kraj. Martina Krocová studovala psychologii sportu a byla za svou práci oceněna ČOV, Lukáš Kroc se stal trenérem regionu v anketě Deníku.

Badmintonový klub Super Stars Most ocenil plaketou Veroniku Brožkovcovou a Veroniku Dobiášovou, které v rámci společnosti SportCenter Most, s.r.o. pomáhají výrazně zkvalitnit prostředí tréninkového centra.

Potom převzali své ocenění žáci Základní školy, Most, Václava Talicha, se kterou klub spolupracuje.

Nechyběly opět ceny za nejlepší postavení na celostátním žebříčku ve všech kategoriích.

Cena za největší progres je cenou pro hráče, kteří se v dané sezóně nejvíce zlepšili. A kdo udělal největší pokrok v sezóně 2019 se diváci dozvěděli hned vzápětí.

Kluboví minibadmintonisté si potom přišli převzít ceny z rukou trenérky Veroniky Brožkovcové. Ta předala cenu i kategorii Super Stars Junior.

Badmintonový klub Super Stars Most ocenil i nejstarší hráče, tedy kategorii veteránů. Cenu za účast při MS veteránů v Polsku a vítězství MČR ve stejné kategorii z rukou Martiny Krocové převzal Jan Port.

Tomáš Pospíšil získal cenu za největší počet vítězství v sezóně 2019, vybojoval jich celkem třináct.

Pak už byla na plánu hlavní kategorie, tedy dvacítka nejlepších hráčů klubu za sezónu 2019. Hráči přebírali pamětní medaile, poukázky na klubové aktivity, ceny od Badmintonové Akademie Lukáše Kroce a internetového obchodu vsenabadminton.cz.

Celkovou vítězkou se stala Veronika Dobiášová. V sezóně 2019 vybojovala jako první singlistka klubu bronzovou medaili ve dvouhře při MČR dospělých. Zvítězila i při Akademickém MČR a přivezla medaili z turnaje BWF Bahrain International Series ve čtyřhře společně s Martinou Krocovou. Po zisku bronzové medaile v Peru je to její druhá medaile ze světové soutěže dospělých. V dresu Malty získala bronzovou medaili z European Company Sports Games. Zvítězila v národních soutěžích Grand Prix A a Grand Prix B dospělých. Účastnila se také dalších světových soutěžích, kde sbírala zkušenosti pro splnění svého snu, kterým jsou Olympijské hry v Paříži 2024.

Po skončení slavnostního ceremoniálu předávání cen za sezónu 2019 se uskutečnila tradiční společná večeře v restauraci Chang Cheng.

Partneři XXI. Galavečera k ukončení sezóny 2019: