Na cestě kolem světa s badmintonovým klubem

Most – V předchozím článku jsme vám představili, kde všude si naši hráči zahráli. Málokterý klub procestoval s hráči čtyři kontinenty a třiačtyřicet zemí. To ale není vše, co měli hráči možnost poznat. V našem klubu totiž klademe důraz také na přidanou hodnotu soutěží v zahraničí, a tak výkon není jedinou a nejdůležitější součástí našich cest. Přestože jsme přivezli mnoho medailí, měli možnost hráči navštívit celou řadu významných míst, poznat jiné kultury, učit se cizí jazyky a zvyky. Mnohdy poznali země z jiných úhlů než běžní turisté. Cestování po soutěžích tedy pomáhá nejen k zvyšování výkonnosti, ale také rozšiřuje znalosti a právě tyto životní zkušenosti bývají k nezaplacení. K třiačtyřiceti zemím, kde si naši hráči zahráli, jsme přidali ještě návštěvu Lichtenštejnska, Ukrajiny, Gruzie, Anglie, Turecka, Kuvajtu či Palestiny. Podívejte se na několik zajímavých míst společně s námi.

PERU

Osmičlenný tým se po odehrání soutěže Peru International Series vydal do And. Navštívil bájné město Inků Macchu Picchu, pevnost Saqsaywaman, projel se v indiánských sedlech na koních, prozkoumal starobylé město Cuzco a spoustu dalšího.

IZRAEL

Svatá země byla cílem hráčů Super Stars Most hned dvakrát. Koupání v Mrtvém moři na území Palestiny, návštěva Olivové hory, Chrámové hory, Zdi nářků či hrobu Ježíše v Jeruzalémě a pevnosti Masada byly největšími zážitky z Izraele.

MEXIKO A MALAJSIE

Veronika Koldová se v Mexiku podívala k mayským pyramidám Chichen Itza a Bedřich Valenta stál před věžemi Petronas v malajské metropoli Kuala Lumpuru.

SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

Spojené Arabské Emiráty byly již dvakrát v hledáčku badmintonového klubu Super Stars Most. Martina Krocová a Veronika Dobiášová sledovaly metropoli Dubai z nejvyšší budovy světa Burj Chalífa. Koupání na pláži u hotelu Burj Al Arab, návštěva ostrova Jumeriah či výlet do Dubajské pouště, to a mnoho dalšího mohli zažít hráči při cestě do jedné z nejbohatších zemí světa.

KUVAJT A BAHRAIN

Zajímavou cestovní zastávkou byl Kuvajt. Země v Perském zálivu, která byla kvůli nalezištím ropy častým terčem válečných konfliktů. Krásnou a bohatou zemi navštívily Martina Krocová a Veronika Dobiášová. Společně navštívily také perlu Perského zálivu, jak se právem přezdívá ostrovnímu státu Bahrain.

INDIE

Pětkrát zavítali hráči klubu do Indie. Odehráli zde tři světové šampionáty a účastnili se dvou soustředění. Nejvýznamnějšími pamětihodnostmi, které navštívili, byl jistě Taj Mahal v Agře, Red Fort, India Gate, Lotos Temple nebo Ghandího památník v New Delhi.

EGYPT

Hráči v této severoafrické zemi navštívili známé letovisko Hurghada, ale také samotnou metropoli Kahiru. Projeli se ale také na velbloudech Saharskou pouští.

EVROPA

Tisíce krásných míst známých, ale i těch turistům skrytých, navštívili hráči během svých cest po soutěžích napříč Evropou. V obrázkové prezentaci jsme vybrali jen zlomek navštívených pamětihodností či přírodních krás.

Poznání je jednou z důležitých složek pro rozvoj osobnosti mladého člověka. Jsme rádi, že můžeme díky našemu sportu, který se hraje po celém světě, ukázat hráčům jeho krásy. Určitě vás napadá, že to musí být dost nákladné, ale opak je pravdou. Děláme věci jinak a umíme cestovat za minimální náklady, hráčům přispíváme a někdy cestují zcela zdarma. Stačí spolupracovat, komunikovat a hlavně chtít. Již nyní máme v plánu další cesty, tak hurá za poznáním společně s námi.