Super Stars Most | badmintonový klub |
Načítání ...
> Aktuality > Články > 2011-2012

Bedřich Valenta v rozhovoru před i po evropském šampionátu

Caldas da Rainha (Portugalsko) - Bedřich Valenta se stal prvním hráčem Super Stars Most a zároveň prvním mosteckým badmintonistou v dějinách, který se probojoval až na evropský šampionát. Protože se jednalo o první start při takovéto soutěži, nebylo hlavním cílem medailové umístění, ale hlavně cenné zkušenosti. Valenta byl členem reprezentačního družstva a účastnil se i soutěže jednotlivců. Národní tým bojoval nejprve proti Rumunsku. V tomto duelu rozhodovala až závěrečná čtyřhra dívek. Do té doby bylo skóre srovnané na 2:2. Bohužel do této čtyřhry byl trenérem juniorské reprezentace nasazen věkově mladší pár Denisa Šikalová a Magdaléna Lajdová. Obě dívky nemající dostatek zkušeností rumunským soupeřkám podlehly. Družstvo si poté vynahradilo nevydařené utkání na slabším soupeři z Kypru. V tomto duelu lvíčata zvítězila v poměru 4:1. Nejtěžším soupeřem však byla na závěr anglická reprezentace. Český juniorský tým v tomto duelu podlehl v poměru 0:5. V soutěži jednotlivců si Valenta nemohl zahrát svoji nejoblíbenější disciplínu, kterou je dvouhra. V obou párových disciplínách se utkal se soupeři z Ruska. Ve smíšené čtyřhře společně s Denisou Šikalovou čelili dvojici Andrey Dolotov, Natalyi Rogova 15:21, 16:21. Ve čtyřhře mladších juniorů potom společně s Janem Hubáčkem podlehli sourozencům Denisi a Alexandru  Vernerovým 17:21, 20:22. Týdenní pobyt v portugalském badmintonovém centru a sledování utkání nejlepší juniorských badmintonistů Evropy dalo Bedřichu Valentovi mnoho zkušeností.

A jak hodnotil start při Mistrovství Evropy sám Bedřich Valenta: 

 

Jak bys zhodnotil svůj premiérový start na evropském juniorském šampionátu do sedmnácti let?

 

Myslím, že herní vystoupení bylo dobré, přicházely slabší i silnější chvilky, ale snažil jsem se turnaj brát jako každý jiný, každopádně ještě je stále co trénovat. Řekl bych, že atmosféru ME jsem zvládl velmi dobře, za což jsem rád vzhledem k nervozitě, která před zápasy čas od času přichází. Nicméně jsem jel na tento turnaj za cílem posbírat co nejvíce zkušeností, což se mi myslím povedlo v plné míře. 

 

Co říkáš na celkový výkon reprezentačního družstva, jehož si byl členem? 

  

Myslím, že nálada v týmu byla velmi proměnlivá, na výkonech některých hráčů se podepsala nervozita, na jiných zase velký tlak na vítězství ze strany trenérů. Určitě ale každý z nás předvedl to maximum, co sám v sobě má. No a prohra s Rumunskem? Nevidím to až tak černě, očekávalo se od nás hrozně moc, což vlastně nebylo vůbec dobře, a nakonec přeci i prohra je velmi důležitá. 

  

V čem je podle tebe největší rozdíl mezi našimi hráči a absolutní evropskou špičkou?  

  

Jednoznačně v rychlosti. Dále si myslím, že čeští hráči obecně postrádají dostatek zkušeností.

 

Jaký je tvůj další velký cíl?

 

Dále bych se chtěl probojovat do nominace na Mistrovství Evropy U19 za rok, a poperu se i o nominaci na juniorské Mistrovství světa.

 

 

Rozhovor s Bedřichem Valentou před Mistrovstvím Evropy na oficiálních stránkách Českého badmintonového svazu.

Pro www.superstars-most.net připravila firma  © 2005 Insion jako sponzor klubu.

Badmintonové kurty | Aktuality | Mostecká amatérská liga | Firemní badmintonová liga | Super Stars Camp 2018 | Super Stars Podbořany | Žebříčky | Badmintonová Olympiáda | Video | Trenérský tým | Badmintonové vybavení | Kontakty | Mapa stránek

Formule shop, Ferrari, McLaren, F1, poedmity, obchod Ložní povlečení masážní křesla, masáž, relax, levnéBrusivo, Elastická brusiva, Brusné houby, Flexopol Hodinky pánské dámské Dárky pro muže