Super Stars Most | badmintonový klub |
Načítání ...
> Aktuality > Články > 2014-2015

Veronika Dobiášová trénovala s juniorskou reprezentací

Rumburk - Veronika Dobiášová se zúčastnila reprezentačního soustředění, které bylo poprvé vedeno novým reprezentačním trenérem Jackem Niedzwiedzkim. Polský trenér vnesl do českého juniorského badmintonu nový pohled. Pohled, který se za posledních mnoho let vývoje českého juniorského badmintonu nejvíce přibližuje systému, ve kterém se pracuje v badmintonovém klubu Super Stars Most. Celá nová koncepce, která je postupně představována novou trenérsko-metodickou komisí, mám konečně v dlouhé historii ucelenou a smysluplnou cestu ke zlepšení juniorského týmu. Sice i tady nová koncepce naráží na své odpůrce, kteří se bojí změn a protestují stále a úplně proti všemu. Vzhledem k dlouho plánované dovolené chyběla Veronika Dobiášová na kondiční části reprezentačního soustředění, kde si nový kondiční trenér Martin Vokoun postěžoval, že silová připravenost juniorských badmintonistů není podle jeho představ. Hráči Super Stars Most se ale většinou vyznačují dobrou fyzickou připraveností a na velké množství zranění způsobených právě nedostatečným zpevněním těla u českých juniorů upozorňovali trenéři Lukáš Kroc a Martina Fartágová všechny předchůdce, kteří stáli v čele realizačního týmu už mnohokrát. Veronika Dobiášová je členkou reprezentačního výběru již dva roky. V reprezentačním dresu dokázala zvítězit v turnaji Nations Future Cup 2015 a v současné době jí patří první příčka na národním žebříčku dvouhry dívek a smíšené čtyřhry sedmnáctiletých. Veronika Dobiášová je také jednou z možných kandidátek pro Mistrovství Evropy sedmnáctiletých, které se uskuteční na jaře roku 2016 v Polském Lubinu. Veroniky Dobiášové jsme se po návratu ze soustředění zeptali na několik otázek.
 
Verčo, v uplynulých dnech jsi absolvovala část reprezentačního soustředění pod vedením nového realizačního týmu a nového trenéra. Byla tam znatelná nějaká změna?
Na soustředění jsem byla jen dva a půl dne, takže jsem neměla moc času na porovnání. Ale trenéři se plně věnovali tréninkům a s hráči vycházeli skvěle. Určitě nemám proč si stěžovat.
 
Jak vypadala nebo vypadá tvoje individuální kondiční příprava, během konce června a července?
Teď v červenci se připravuji pouze mimo kurt, abych si odpočinula od samostatného badmintonu. Trénuji 2x denně. Tréninky obsahují vytrvalostní běhy, sprinty, posilování jak doma, tak v posilovně, bazén, švihadlo a další.
 
Protože je trénink při takovéto výkonnosti velmi důležitý, měla si vůbec čas na nějakou dovolenou?
Ano, byla jsem s Luckou Paurovou týden u moře, kde jsme trénovaly 2x denně, nevynechaly jsme jediný trénink a báječně jsme si to tam užily. Ještě jedu poslední týden v červenci s rodinou na dovolenou a samozřejmě tam také budu trénovat 2x denně. Navíc změna prostředí na trénování je jen příjemná.
 
Jak bude vypadat tvůj srpnový tréninkový program?
První týden jedu na kondiční soustředění do Krušných hor, druhý týden mě čeká 1. část Summer School v Mostě, třetí týden jsem pozvaná na reprezentační soustředění a poslední týden absolvuji 2. část Summer School. Celý měsíc, až na 3. týden, budu trénovat pod vedením trenéra juniorské reprezentace Indie.
 
V současné době jsi národní jedničkou kategorie sedmnáctiletých ve dvouhře dívek a smíšené čtyřhře. Jaké jsou tvé oblíbené disciplíny a které by ses chtěla v budoucnu věnovat nejvíce?
Moje nejoblíbenější disciplína je dvouhra. I když při ní bývám často hodně nervózní, tak ji mám nejraději. Mix a čtyřhru mám také ráda, ale do budoucna se chci nejvíce věnovat právě dvouhře.
 
Jaké jsou tvé cíle do následujícího období?
Můj velký cíl do nové sezóny je dostat se na Mistrovství Evropy do 17-ti let v Polsku, které se koná v únoru.
 
Nedávno jsem četl rozhovor s vítězkou juniorského tenisového Australia Open 2015 Miriam Kolodziejovou, která popisuje, že je její život na kurtu a že na zábavu na diskotékách nemá vůbec čas. Je to tak i ve tvém případě?
Přesně tak je to i v mém případě. Můj život se točí okolo kurtu a školy. A když si najdu volný čas, rozhodně nemám chuť ho trávit na diskotéce.
 
Kdybys mohla, vyměnila bys tento způsob života za běžnou zábavu svých vrstevníků?
Určitě bych to neměnila. Občas jsem měla slabší chvilku, třeba když jsem měla soustředění a nemohla jsem být na svatbě svých příbuzných, ale zvládla jsem to. Nemáte sice moc volného času, ale když potom přijde úspěch, je to úžasný pocit a vy si řeknete, že to stálo za to a chcete ho zažít znovu a znovu. Takže ne, opravdu bych nic neměnila. Navíc jsem se díky badmintonu podívala do různých zemí, do kterých bych se jen tak nepodívala. Například Izrael.
 
Během následujícího roku a půl tě čeká velké množství důležitých turnajů, soustředění apod. Jak zvládáš tento nápor ve vztahu ke studiu? Dávají ti učitelé prostor k plnění tvých cílů?
První rok na sportovním gymnáziu jsem zvládla celkem dobře. Občas byl problém s některými učiteli, ale většinou se mi snažili vyjít vstříc. Doufám, že se mi budou snažit vyjít vstříc i nadále, protože mě toho čeká opravdu hodně. Nejspíš se nevyhnu dopisování sešitů a písemných prací.
 
Máš nějaký svůj vysněný cíl?
Můj cíl je podobný jako u většiny badmintonistů, co myslí na vrcholovou úroveň, a to zahrát si na Olympiádě.

Děkuji ti za rozhovor.
 
foto: Tomáš Krajča


Náhledy


Pro www.superstars-most.net připravila firma  © 2005 Insion jako sponzor klubu.

Badmintonové kurty | Aktuality | Mostecká amatérská liga | Firemní badmintonová liga | Super Stars Camp 2018 | Super Stars Podbořany | Žebříčky | Badmintonová Olympiáda | Video | Trenérský tým | Badmintonové vybavení | Kontakty | Mapa stránek

Formule shop, Ferrari, McLaren, F1, poedmity, obchod Ložní povlečení masážní křesla, masáž, relax, levnéBrusivo, Elastická brusiva, Brusné houby, Flexopol Hodinky pánské dámské Dárky pro muže